Links

Kwekerijen

www.cruydthoeck.nl
Samen met mijn vrouw Jojanneke Bijkerk heb ik per 2007 het mooie zadenbedrijf Cruydt-Hoeck voortgezet.

www.dekleineplantage.nl
Op Kwekerij De Kleine Plantage heb ik jarenlang gewerkt. Ik ben dan ook bijzonder trots op deze mooie kwekerij met zijn ruime sortiment vaste planten, grassen, éénjarigen, rozen en klimplanten. Ook zeer fraaie opengestelde tuinen.

www.arborealis.nl
De website van Kwekerij Arborealis in Wilheminaoord biedt een groeiende hoeveelheid informatie over bijzondere bomen, heesters en klimplanten. Deze kwekerij is opgezet door onze goede vrienden. Hier heb ik ook enkele jaren gewerkt.

www.coenjansenvasteplanten.nl
Deze website is mede door zijn fraaie vormgeving erg leuk te bezoeken en wordt daarnaast steeds interessanter door de groeiende hoeveelheid informatie.

Wildeplantenzaden & Bloemenweidemengsels
www.cruydthoeck.nl
Samen met mijn vrouw Jojanneke Bijkerk heb ik per 2007 het mooie zadenbedrijf Cruydt-Hoeck voortgezet.

Beplantingsontwerp, natuurlijke beplantingen
www.oudolf.com
Het werk van Piet Oudolf heeft mij al jaren zéér geïnspireerd.

Tuinontwerpers
www.klaasnoordhuis.nl
Op de website van tuinontwerper Klaas T. Noordhuis kan uitgebreid gedwaald worden door allerlei tuininformatie. Vooral de bibliotheekbeschrijving is erg informatief. Voor Klaas T. Noordhuis heb ik enkele jaren gewerkt als tekenaar/ontwerper. Ook de tuinen bij zijn "Oosterhouw" zijn te bezoeken.

Tuinhistorie
www.cascade1987.nl
Voor wie geïnteresseerd is in tuinkunsthistorie, is op de website van Tuinhistorisch Genootschap Cascade is vooral de zéér actieve weblog interessant. (www.cascade1987.web-log.nl)

Tuinen & Parken
www.arboretumeenrum.nl 
De website van Stichting Notoarestoen Arboretum Eenrum. De stichting zet zich in voor het herstel en behoud van dit mooie arboretum (= bomentuin), opgezet door Notaris Smit (overl. 2002).

www.hettuinpadop.nl
Stichting Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten zet zich in voor het open stellen van bezienswaardige particuliere tuinen en het aandacht vestigen op bijzondere openbare tuinen en parken in de provincies Groningen, Drenthe en Noordwest Nedersaksen.